Film-galningar

På fredagen, annandag jul, var jag o Roger ute med Rogers kompis David o hans tjej Rachel. De bor i Irland, o var här i Sverige nu på besök under julhelgen.
Så vi gick ut till Solidaritet med dem... hade hur kul som helst... beställde in ett helrör till bordet...o så kom det andra till bordet lite senare, som bjöd på champagne...
 
I alla fall, Hanna var barnvakt, o vi hade hyrt film till henne, o köpt massa godis.
Totalt 4 filmer blev det....som vi också såg senare...

Fool´s Gold

Ett nyskilt och ständigt grälande par (Matthew McConaughey och Kate Hudson) är ute efter skatten som gömmer sig någonstans på havets botten. McConaughey spelar Finn, som fortfarande trånar efter sitt ex (Kate Hudson) och som dessvärre också kommit på sniskan med gangstern Bigg Bunny. Efter åtta års sökande hittar Finn äntligen ledtråden till en fantastisk skatt som under mystiska omständigheter försvann i Karibien år 1715. Allt han behöver göra är att lägga vantarna på guldet och flickan, innan Bigg Bunny får tag på honom.

Genre: Äventyr

Den här var jag och såg i maj, på barnvagnsbion. Fast då missade jag lite pga Emilia var med, och inte sov under hela filmen. O då blir man lätt distraherad... :)
En romantisk komedi skulle jag vilja kalla filmen, inte äventyr!! En lättsam film, med snygga o bra skådisar. Riktigt rolig film. Skrattade nästan hela filmen igenom. Älskar när det är blåsta bimbos eller stupid guys me.... o här var det en liten pee-brain me....haha. Love it!
Förutsägbar... men ändå...me like!

Betyg: 4 av 5.

Heartbreak Girl

När Charlie faller pladask för superkexet Daphne (Malin Åkerman), förbereder han sig på att det kan bli svårt att få ha henne ifred. Men han förväntar sig inte att den största rivalen - är en hund! Babydoll är Daphnes bortskämda vovve som gör allt för att sätta käppar i hjulet för Charlie, som inte alls tycker om hundar.

Genre: Komedi

Mer vill jag inte avslöja, stod mer på fodralet, men det avslöjar ju hela filmen. Tyckte filmen var rolig o en mysig relax-film. Kände mig igen i hur han känner för hunden. Fast jag tycker inte om hundar av samma orsak som Charlie. Utan jag är livrädd för hundar! :) Men helt okej film. Inte romantisk, för de som förväntar sig det... :)
Hade lite kul film-titel på engelska "Heavy Petting".. jag tänkte lite svengelska när jag läste det....hihi..

Betyg: 2 av 5.

The Happening

Oscar-nominerade Mark Wahlberg spelar Elliot Moore, en vanlig man som försöker rädda sin familj från ett osynligt och dödligt hot. När han upptäcker orsaken till det som händer inser han att ingen är säker. Någonstans. Nu hotas världens befolkning av en attack mot den mest grundläggande mänskliga instinkten av alla - överlevnad.

Genre: Thriller

Shit, vilken skum film! Helt oförutsägbar.... ibland vart den så larvig, så jag skrattade åt vissa grejer. Fast den var lite kuslig också.... inte åt hur folk betedde sig i filmen, utan mer åt att något skulle kunna hända i världen på riktigt o utrota hela världens befolkning. Kanske inte riktigt detta i filmen, då skulle världen vara oerhört skum i så fall...
Men man vet aldrig...snart kanske domedagen är här!!!!
O så tycker jag inte om när barn o föräldrar skiljs åt.... ser bara Emilia framför mig... usch, låt mig verkligen slippa råka ut för något så hemskt!!! Skulle aldrig överleva om hon kom bort från mig!!
Det var en rolig scen i filmen, och det var när Mark Wahlberg pratar med en plastväxt.... you see... visst lät den spännande....haha

Betyg: 1 av 5.
Men sevärd ändå, skulle jag säga.

Street Kings 

Stenhårde snuten Tom Ludlow (Keanu Reeves) är känd för att utöva rättvisa enligt gatans brutala regler. När en kollega blir mördad pekar plötsligt bevisen mot Tom själv, och hans liv förvandlas till en konspiratorisk mardröm fylld av våld. Han tvingas inse att hans liv är i fara och att det inte finns någon kvar att lita på....

Genre: Action/Thriller

Förutsägbar film,enligt mig. Kanske har jag sett för många såna här filmer, för att man ska veta eller gissa sig till hur de slutar.
Spännande film ändå, men lite för långdragen. Forest Whitaker tycker jag är en grym skådis, och Keanu Reeves klarar jag inte riktigt av. Helt okej skådis MEN tycker han är likadan i alla filmer, tyvärr.
Helt okej film...kan inte säga om filmen är bra eller dålig...är ganska medelmåttig.

Betyg: 3 av 5.

o igår hyrde vi 3 filmer till (perfekt nu när man sitter inne när Emilia är sjuk, o sover så mkt)....

Mumien - Drakkejsarens Grav

Mumien är en actionspäckad och storslagen äventyrsfilm som tar oss från det forntida Kina, genom ett neonupplyst Shanghai ända till Himalayas frusna bergstoppar. Brendan Fraser är tillbaka som den mumiebekämpande äventyraren Rick O`Connell. Den här gången får han sällskap av sin son Alex (Luke Ford), sin fru Evelyn (Maria Bello) och hennes bror Jonathan (John Hannah). De ställs inför sin mäktigaste fiende hittills - en återuppväckt kejsare (Jet Li) och dennes oslagbare armé av 10.000 krigare. Uppväckta från en 2.000 år gammal förbannelse hungrar de återigen efter världsherravälde. Den här mumien kommer att lyckas...såvida inte familjen O´Connell kan stoppa honom.

Genre: Action/Äventyr

Jag älskar Mumien-filmerna. Speciellt Jonathan....han är så sjukt rolig!
Självklart är alltid ettan bäst, som alltid med alla filmer. Men denna tycker jag är riktigt bra ändå, nästintill lika bra som ettan o tvåan..
Det enda tråkiga i den här filmen är att Evelyn är en helt annan skådis, mot vad det varit tidigare.... tycker inte om när det inte är samma skådisar i fortsättnings-filmerna.
Men filmen har sina överdrivna scener, precis som i de andra mumien-filmerna....men det ÄR ju mumien...lite sago-berättelse..

Betyg: 4 av 5.


Transsiberian

Ett amerikanskt par, Roy (Woody Harrelson) och Jessie bestämmer sig för att ta den långa vägen hem på den legendariska transsibiriska järnvägen från Peking till Moskva. På vägen möter de ett annat par från väst, Carlos och Abby, med vilka de snabbt blir vänner på ett sätt som resande långt hemifrån ofta blir. När Roy av en olyckshändelse separeras från gruppen i samband med ett stopp börjar det gå upp för Jessie att deras reskamrater inte riktigt är vad de trodde....

Genre: Thriller

Den här är riktigt bra. Den ska vara i Hitchcock-anda...o det kan jag nog hålla med om. Älskade den här filmen. Men vet att inte alla kommer dela min mening. Tror många kan tycka att filmen är  för seg :)
Spännande så gott som rakt igenom, förutom första halvtimme, men satt som klistrad ändå från början till slut. O irritation kom också..fast i den här filmen gjorde den bara gott.

Betyg: 5 av 5.

och sist men inte minst.....

Narnia - Prins Caspian

Fast den har vi inte sett ännu.... så jag kommenterar den senare.... :)

Kommentarer till mig
Postat av: linda

gör vågen

LOla bloggar igen! :-)

Måset ha haft ganska högt besöksantal antar jag iaf? :-D Alal väntar ju spänt på dina bilder. :-D

2009-01-03 @ 02:39:33
URL: http://lilomeandmylife.blogg.se/
Postat av: Sofie

Stackars Emilia.. Riktigt dåligt att bjuda hem folk utan att säga man har barn som är sjuka.Hittar ingen bra bild på min nyårsoutfit.. men jag ska fixa det.. :)kram

2009-01-03 @ 19:03:19
URL: http://jagmigminmitt.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej! Tack det samma! Jag själv har varit super dålig på att göra något som har i blogg vägen att göra, skriver några futtiga inlägg och svara inte på kommentarer.. men så har man varit sjuk med så orken finns inte kvar.. men nu är det på bättringsvägen så ska det väl bli lite ändring på det förhoppningsvis.. nej du jag la aldrig upp någon bild hihi vart inte så stor skillnad då jag bara färgade utväxten + klippte topparna.. Hur har ni haft det då=? sluppit sjukdomar? kram

2009-01-03 @ 20:57:57
URL: http://mesamou.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Detta vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0