Fisk i curry

Det här åt vi igår, onsdag.
Det är verkligen supergott och går supersnabbt att göra.
Tar lika lång som tid som för riset att bli klart. Så det är perfekt "timing".

image70

Receptet är taget från ICA-tidningen man får hem i brevlådan. "Buffé" heter den va??

Fisk i curry
Räcker till 4 personer:

Ingredienser:
600 g sejfilé
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 morötter (eller en påse babymorötter, 200 g)
1 msk olja
1 msk curry 
1 burk lättkokosmjölk (4 dl)
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk mango chutney
4 tsk majsstärkelse (maizena)
1 ask färska sockerärter (150 g)
salt och peppar

Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär halva äpplet i grova bitar. Finhacka den andra halvan.
3. Skala och skär morötterna i tunna slantar. (Minimorötter halveras på längden.)
4. Fräs lök och vitlök i oljan några minuter. Tillsätt curryn och äppelhacket. Rör om.
5. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och mango chutney. Låt koka ca 5 minuter.
6. Red av med maizena.
7. Skär sejen i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med morotsslantar och äppelbitar.
8. Låt sjuda ca 5 minuter, eller tills fisken är färdig. Låt sockerärterna sjuda med de sista 2 minuterna. Servera fisk i curry på klassiskt vis med ris, eller med potatis som också passar bra


FÖR ALLA:
Glutenfri.
Gör mjölkfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.


Kommentarer till mig
Postat av: Tess

det där lät gott!

2008-03-13 @ 18:49:14
URL: http://leonitanova.blogg.se

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Detta vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0