Emilias kunskaper 6 1/2 månad

- Sitter utan stöd, har gjort sen hon var 5 1/2 månad. O fallreflexen har hon fått in också. Barnmorskan var imponerad att hon redan hade fått den vid 6 mån ålder. Annars brukar det komma vid 7-8 mån.

- Pratar bababa....mamamama.....gagaga....dadadada...hanananana (kan det vara ett försök till Hanna) hihi. Något hon gjort sen hon var 5 1/2 månad.

- Drar sig framåt, står på alla fyra o kastar sig fram, gungar på alla fyra...

- Slår ihop saker med varann....

- Slår med öppen handflata på bord/golv... skrattar varje gång... både när vi härmar henne med det eller hon härmar oss. Väntar på att vi ska göra det igen, så gör hon det, o sen väntar hon på oss... så hon vill köra varannan gång... förstod ni vad jag mena..haha..

- Flyttar saker från hand till hand

- Pekar på saker, när hon tittar i böcker...eller hon krafsar mer med pekfingret i böckerna (de andra fingrarna är ihopknutna, bara pekfingret som pekar) o när det ligger mat på bordet,...
- Jag tycker att hon vinkar, men det kan lika gärna vara en slump att hon gör det ibland. :)
- Vill hjälpa till att hålla i skeden när hon ska äta. O i muggen när hon dricker ur sin pipmugg. Men kan inte hålla helt själv, vi har inga handtag i muggen...
- Hon håller själv i nappflaskan. Inte alltid det lyckas dock. :)

- Går ganska länge, om vi håller henne i händerna ( o självklart med gåstolen, där man får passa sig för att bli påkörd). Då spatserar hon omkring för fullt här hemma, nästan springer fram.

Vi har även sänkt ner henne säng, eftersom när vi hade den uppe, så kämpade hon som bara den med att försöka komma upp över kanten. Vi vågade inte ha den så länge, så för att ta det säkra före det osäkra så sänkte vi den. :D


Kommentarer till mig
Postat av: Hanna

Klart det är hanna hon försöker säga. ;-) Vad annars?! Tihi.

Mmmm man får verkligen passa sig när emilia springer omkring i gåstolen så man inte blir överkörd. :-) Lillskrutten börjar verkligen bli stor, vad fort det går. :-)

2008-08-12 @ 23:27:58
Postat av: tess

vad mycket det händer med våra små nu =)

2008-08-13 @ 17:13:35
URL: http://leonitanova.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Detta vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0