Recept: Grötbullar

Ni som äter gröt på morgon, kan baka billigt och gott bröd på överbliven gröt. Blir extra saftigt.
Funkar från 8 månader.

4 dl kall eller ljummen havregrynsgröt (eller annan gröt)
3 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
(1 tsk salt)
cirka 13 dl vetemjöl

Häll gröt och vatten i en bunke.
Smula ner jästen och rör tills den löser sig.
Blanda i salt och det mesta vetemjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den.
Forma till 25 bullar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter.
Grädda i ca 10 minuter tills bullarna fått fin färg.

Kommentarer till mig

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Detta vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0