Barnolycksfallskurs del 1

Igår kväll var jag o Roger på barnolycksfallskurs. Det är 2 måndagkvällar på raken, kl.1830-2145.
Där man får lära sig hur man ska agera vid olika olyckor.... mycket lärorikt o väl värt de 600 kr vi betalade för oss båda.
Ska gå nästa måndag också...

Igår fick vi lära oss:
- Hur man gör för att kolla om någon är medvetslös och andas.Hur man ser till att andningsvägen släpps fri, provade på varann.
- Hur man lägger någon i "stabilt sidoläge". Provade även här på varandra.
- Hur man gör mun-mot-mun-metoden, ifall någon inte andas. Fick prova på både en vuxendocka och en bebisdocka. Och skillnaden på hur man gör om någon drunkat med vatten i lungorna eller om de inte andas av andra orsaker.
Läskigt hur lite luft man ska blåsa i ett litet spädbarn...Hon nämnde "Nalle-Puh"-tänket. Man blåser ett pust i både näsa/mun på barn under 1 år...precis så mycket som det behövs för o säga "Puh"..o sekunderna till nästa inblåsning ska man hinna säga "nalle" emellan....
- Vi fick lära oss heinrich-manövern (stavas det så?) på både vuxna, större barn och spädbarn.
- Lägga om tryckförband

En viktig och bra sak många inte tänkt på innan är att:
Så länge barnet hostar, så får de luft. Och då ska man INTE dunka dom i ryggen, för då riskerar man att matbiten eller vad det nu kan vara åker ner i lungorna. Så man ska bara låta dem hosta, och sitta lugnt bredvid.

Känns skönt o ha gått en sån här kurs....
ser fram emot nästa måndag!

Kommentarer till mig
Postat av: Mindy

God morgon snäckan.Man svarar när man känner för det..livet är inte allt med denna blogg.hihihi..Man märker skillnad på när man var sjukskriven så satt man här ständigt..nu när man har börjat jobba igen så orkar man inte så mycket..

Ja vårat liv har gått vidare..vi har inget annan väg att gå.Nästa vecka ska vi på återkontroll & hoppas att svaren blir så vi kan börja om på nytt igen.innan vågar man inte..Ha en skön onsdag.krma kram

2009-02-11 @ 09:31:24
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Mindy

Allt kommer gå bra för oss med..det känner jag långt inne i mig..brukar har rätt idet..skulle man får de svaren man inte vill så går man inte igenom det en gång till..Då finns det bätttre lösningar på allt..Utan barn kommer vi aldrig stå.men man får hoppas att man får egna...kan inte mer än vänta o se vad desäger..kram kram

2009-02-11 @ 14:22:49
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: ullrika

en sån här kurs gick vi också och har nog rekommenderat till alla jag känner. bamsebra! hos oss var det Röda Korset som fixade så den kostade ingenting alls faktiskt. som "tack för hjälpen" gick både jag och Tias med i Röda Korset efteråt :)



det jag tyckte var bäst med den här kursen var det du också nämner, dvs att få öva sig i verkligheten. Maali var ju bara ett par månader gammal när det begav sig så det kändes extra läbbigt att "rädda" de små små bäbidockorna.

2009-02-11 @ 21:26:40
URL: http://akirllu.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Detta vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0